Çevre Danışmanlık Hizmetleri

ÇEVRE GÖREVLİSİ BULUNDURMA ZORUNLULUĞU:

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin Ek-1 Listesinde bulunan işletmeler, çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firması ile çalışmak zorundadır.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin Ek-2 Listesinde bulunan işletmeler, bünyelerinde çevre görevlisi çalıştırmak, çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firması ile çalışmak zorundadır.

İşletmeler, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin Ek-1/Ek-2 Listesinde bulunmuyor iseler, çevre görevlisi çalıştırma zorunlulukları bulunmamaktadır. Ancak, isterlerse, çevre mevzuatı ile ilgili  yükümlülüklerinin yürütülebilmesi için, çevre danışmanlık  firmaları ile çalışabilirler.

ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETİ:

Çevre danışmanlık hizmeti, 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca, işletmelerin çevre mevzuatı kapsamında tüm yasal düzenlemeler, izinler, beyanlar, bildirimler ve yasal uygunluklarının sağlanmasını kapsamaktadır.

Çevre Danışmanlık Hizmeti kapsamında, tesise 1 adet çevre görevlisi görevlendirilerek, tesisle ilgili tüm çevre mevzuatı yükümlülükleri konusunda, işletme ile çalışması sağlanmaktadır. İlgili çevre görevlisi, tesiste her ay 1 gün hizmet vererek, yapılması  gereken iş ve işlemlerle ilgili  bilgi vererek, işlerin yürütülmesini sağlayacaktır.

ÇEVRE İZİN/LİSANS ALINMASI:

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 listelerinde sınıflandırılan işletmeler, bu kapsamda çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmelerdir. Bu işletmeler, faaliyetlerine göre, ilgili tüm işlemleri gerçekleştirmek zorundadır.

Çevre İzni:

Çevre İzni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izindir.

Çevre Lisansı:

Çevre Lisansı: Ek-3C’de yer alan lisans konuları ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin teknik yeterliliktir.

Yönetmeliğin Ek-1/Ek-2 Listesinde Bulunmayan İşletmeler:

İşletmeler, yönetmeliğin, Ek-1/Ek-2 listesinde bulunmasalar bile, İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, çevre izin/çevre lisans kapsam dışı yazısı almak zorundadır.

Geçici faaliyet belgesi alan işletmeler belge tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır.

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler

Yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer aldığı halde alıcı ortama herhangi bir hava emisyonu ve atıksu deşarjı olmayan işletmeler yetkili mercie müracaat etmek zorundadır. Çevre izin muafiyetine ilişkin değerlendirme yetkili merci tarafından yapılır.

Kuruldukları yerde bir yıldan az faaliyet gösterecek geçici işletmeler, bulundukları İlin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne çalışma süreleri ile ilgili bildirimde bulunmaları halinde, çevre izni kapsamı dışında değerlendirilir.

EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmeler ile kuruldukları yerde bir yıldan az faaliyet gösterecek işletmeler ilgili mevzuatta belirlenen esas, hüküm ve sınır değerlere uymak zorundadır.

Reel Çevre olarak, çevre yönetimi kapsamına giren tüm çalışmalar hizmet kapsamımızda olup, 2872 sayılı Çevre Kanununa göre, müşterilerimizin Çevre Mevzuatına uygunluğunun değerlendirilmesi ve bunun sağlanması, tesis içi çevre denetimlerinin gerçekleştirilmesi, konu ile ilgili tüm danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, resmi çevre denetimlerinde tesislerin temsil edilmesi, izin ve lisans hazırlıklarının, ölçümlerinin, raporlamalarının, başvurularının yapılması ve bunların takibi konularında etkin çözümler üretmek ve sorunsuz hizmet vermek temel amacımızdır.